ehkaise
logot
Mitä tällä riskilaskurilla voi tehdä?
Testin avulla voit selvittää, mitkä ovat riskisi sairastua tyypin 2 diabetekseen. Kysymykset koskevat elämäntapojasi, terveydentilaasi ja ruokailutottumuksiasi. Vastattuasi kysymyksiin saat yhteenvedon tekijöistä, jotka lisäävät riskiäsi sairastua tyypin 2 diabetekseen. Yhteenveto sisältää hyödyllisiä linkkejä tiedon ja palveluiden muodossa tyypin 2 diabetesriskin pienentämiseksi. Testi on suuntaa antava ja kokonaisriskin tarkempi määrittely tapahtuu aina terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Testi on tarkoitettu 18-64-vuotiaille
logot
Tämä palvelu sisältää linkkejä muille sivustoille, jotka eivät ole Oulun kaupungin ylläpitämiä. Oulun kaupunki ei ole vastuussa kyseisten sivustojen sisällöistä


logot

Riskitesti on muokattu Diabetesliiton Tyypin 2 diabeteksen sairastumisriskin arviointilomakkeesta Tero Terveempi Oulu -hankkeessa. Alkuperäisen Riskitestin ovat suunnitelleet professori Jaakko Tuomilehto Helsingin yliopistosta ja erikoistutkija Jaana Lindström Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

TERO-hanke/ Pekkala T., Rajala A., Viio T.
x

Olet saanut riskitestistä yli 14 p TAI sinulla on vastaustesi perusteella ollut muu riskiä erityisesti nostattava tekijä (raskausdiabetes, valtimotapahtuma tai "sokerihäiriö").

On tärkeää, että varaat ajan vastaanotolle, jossa tilannettasi kartoitetaan tarkemmin ja pääset keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Mikäli olet opiskelija, varaa aika opiskeluterveydenhuoltoon.
Lukiolainen, ota yhteyttä oman alueesi terveysasemalle. Mikäli olet yliopisto-opiskelija, ota yhteyttä Linnanmaalle Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiöön (YTHS).

Jos haluat tallentaa riskitestin vastaukset ja pisteet Omaan henkilökohtaiseen terveyskansioosi, klikkaa TALLENNA -painiketta yhteenvetosivulla.

x

PALAUTE

Hyvä riskitestin täyttäjä. Tästä voit lähettää Oulun kaupungille ehdotuksia ja palautetta riskitestiin liittyen.