Oulun kaupungin kehittämissalkut - hanketietokanta

Seudullinen virtuaalinuorisotyön hanke
*
 
Hankkeen nimi   Seudullinen virtuaalinuorisotyön hanke
Hanketyyppi   Oulun kaupungin hanke
Salkku   KONSTI Elämänhallinta- ja hyvinvointiohjelma 2010-2013 
Tiivistelmä   Seudullisessa virtuaalinuorisotyön hankkeessa nuorisotyötä tehdään verkon eri ympäristöissä. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen koordinoiman valtakunnallisen verkkonuorisotyön kehittämis- ja koordinoimishankkeen kanssa.
Valtakunnallisella tasolla verkkonuorisotyötä toteutetaan yhdessä 21 muun kunnan kanssa.
Verkkonuorisotyötä tehdään kahdessa nuorten suosimassa verkkoympäristössä, Habbossa ja IRC-Galleriassa. Kummassakin ympäristössä toimii Netarin virtuaalinen nuorisotila, jossa nuoren on mahdollista käydä reaaliaikaista keskustelua sekä toisten nuorten että koulutetun nuorisotyön ammattilaisen kanssa. Nuorisotilat ovat avoinna yhteensä kuutena iltana viikossa. Kevään 2008 aikana Netarin virtuaalisissa nuorisotiloissa vieraili reilut 53 000 nuorta, eli keskimäärin 600 nuorta yhtä aukioloiltaa kohden.
Lisäksi verkossa toimii Oulun nuorisoasiainkeskuksen hallinnoima seikkailukasvatus-portaali, ouluadventures.
Toiminnalla pyritään parantamaan nuorisotyön saatavuutta; nuori, joka ei pääse nuorisotalolle syystä tai toisesta, voi saada luotettavan kontaktin nuorisotyöntekijään. Palvelut tukevat siten myös haja-asutusalueen nuorisotyöllistä palveluntarjontaa.
Koska internet ei tunne kuntarajoja, on kohderyhmänä virtuaaliyhteisöjä käyttävät koko maan 10-18-vuotiaat lapset ja nuoret.
Hankkeen kehittämisalueet ovat työmuodon tunnetuksi tekeminen seudullisesti sekä sisällyttää halukkaat seutukunnat mukaan toimintaan. Hanke pyrkii kehittämään työtä myös valtakunnallisella tasolla ja kehittämään virtuaalisen työalustan, jonka avulla nuorisotyön tekeminen verkossa on tasavertaista ja laadukasta.
Hankkeen päätyttyä tavoitteena on saada verkkonuorisotyö osaksi Oulun nuorisoasiainkeskuksen vakinaista toimintaa.
Käsittelyvaihe   Päättynyt
Aloittamispvm   1.8.2007
Päättymispvm   30.4.2010
Rahoittajat  
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Oulun kaupunki
Toteuttajat  
Nuorisoasiainkeskus
Yhteyshenkilöt   Yhteyshenkilöt: Marko Seppälä, projektipäällikkö, 0447038279, marko.seppala(at)ouka.fi, Jarmo Laitinen, suunnittelupäällikkö, 0447038263, jarmo.laitinen(at)ouka.fi
Liitteet  
Logot    
 

Oulun kaupunkiPohjois-Pohjanmaan liitto

   
*
© Oulun kaupunki - Oulun kehittämishankkeet - Hanketietokanta - palaute@ouka.fi