Oulun kaupungin kehittämissalkut - hanketietokanta

TAITOyhteiskunta- hankekokonaisuus
*
 
Hankkeen nimi   TAITOyhteiskunta- hankekokonaisuus
Hanketyyppi   Seudun kuntien yhteinen hanke
Salkku   IMPAKTI Tietohallintaohjelma 2010-2013 
Tiivistelmä   Kuntalaisten arkipäivän asiointia helpottavia sähköisiä palveluita kehitetään aktiivisesti Oulun seudulla TAITOyhteiskunta -ohjelmassa. Seudullisessa TAITOyhteiskunta -ohjelmassa kehitettävät kuntien yhtenäiset ratkaisut parantavat useilla sektoreilla palveluiden laatua ja vapauttavat aikaa asiakastyölle.

TAITOyhteiskunta ohjelmassa tuodaan julkisen sektorin käyttöön innovatiivisia ratkaisuja seuraavilla osa-alueilla:
• Innovatiiviset palveluratkaisut (esim. sähköinen oppimissuunnitelma)
• Infrastruktuuri (esim. panOULU verkko)
• Tietoyhteiskuntavalmiudet

TOIMENPITEET
Oulun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on ottanut käyttöön vanhusten hoivapalveluissa ja kaupunginsairaalassa sähköisen sijaisrekisterin, jonka kautta työnhakijat voivat täyttää työhakemuksen ja ilmoittautua sijaisuuksiin. Sijaisrekisterin käyttö laajenee vuoden 2010 aikana muihin sosiaali- ja terveystoimen yksiköihin ja seudun kuntiin. Sosiaali- ja terveystoimessa on otettu käyttöön myös sähköinen toimeentulotukilaskuri, jolla jokainen voi arvioida mahdollisuutensa perustoimeentulotukeen. Laskuri löytyy osoitteesta www.oulunkaupunki.fi/tulotuki ja Oulun seudun kuntien nettisivuilta.
Oulun kaupungin rakennusvalvonnan omakotirakentajille tarjoama laatuohjaus ja pientalonlaatu.fi -sivusto ovat ainutlaatuisia koko maassa. Nämä palvelut parantavat rakennusten energiatehokkuutta, kosteudenkestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Laatuohjaus laajeni keväällä 2009 Oulun seudun kuntiin. Samalla Oulun seudun rakennusvalvonnat kehittävät Suomen ensimmäistä omakotitalon sähköistä huoltokirjaa, josta löytyy rakennuksen historia ensimmäisestä rakennuttajan laatuvalinnasta lähtien. Huoltokirja otetaan käyttöön Oulun seudulla vuoden 2010 aikana.

Syksyn 2009 aikana Oulun seudun kuntiin laajentuva maksuton laajakaistaverkko panOULU tarjoaa kuntalaisille ja matkailijoille langattoman Internet-yhteyden. Oulun keskeisten alueiden lisäksi langattomasti voi surffata esimerkiksi Oulun seudun kuntien kirjastoissa tai terveyskeskuksissa. Yrityksille panOULU-verkko tarjoaa mahdollisuuden uusien palveluiden kehittämiseen ja testaamiseen langattomasti. Ajantasainen tieto panOULU -verkon kuuluvuusalueesta löytyy osoitteesta www.panoulu.net.
Edellä kuvattujen palveluiden lisäksi TAITOyhteiskunta -ohjelmassa kehitetään useita vuonna 2010 käyttöönotettavia palveluita. Sähköinen oppimissuunnitelma kuljettaa lapsen oppimisen ja kasvun kannalta tärkeän tiedon kodin ja koulun välillä esi- ja perusasteella. Palvelu on laajennettavissa myös päivähoitoon ja toiselle asteelle. Oulun seudun yleinen kulttuuritiedotus sekä kulttuuritapahtumat ja -toimijat löytyvät tulevaisuudessa vaivattomasti yhdestä paikasta kulttuurin seudulliselta palvelusivustolta. Lisäksi yritysten ja T&K-toimijoiden tueksi perustetaan testikäyttäjien verkkoyhteisö, jonka kautta kuntalaiset voivat osallistua palvelujen ja tuotteiden testaamiseen, kehittämiseen ja ideointiin.
Ohjelmaan kuuluvat seuraavat hankkeet:
• Tulevaisuuden palveluyhteiskunta
• SoTe:n sähköinen toimintatapa ja teknologia
• panOULUseutu
• Tietoyhteiskuntavalmiudet -esiselvitys
Hankkeilla on mm. yhteinen ohjausryhmä ja hankkeet näyttäytyvät viestinnässä yhtenäisenä kokonaisuutena TAITOyhteiskunta-ohjelman alla.
Käsittelyvaihe   Päättynyt
Aloittamispvm   1.1.2008
Päättymispvm   31.12.2011
Rahoittajat  
Oulun kaupunki
Oulun seudun kunnat
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Oulun lääninhallitus
Toteuttajat  
KEHA, IM-ryhmä
Yhteyshenkilöt   Projektipäällikkö Johanna Niskanen, johanna.niskanen(at)ouka.fi, p. 044 7031367.
Liitteet  
TAITOyhteiskunta-esite   TAITOesite.pdf   1 351 kt
Tulevaisuuden palveluyhteiskunta   Linkki  
Sosiaali- ja terveystoimen sähköinen toimintatapa ja teknologia   Linkki  
panOULUseutu   Linkki  
Logot    
 

Oulun seutuOulun kaupunkiEAKR

   
*
© Oulun kaupunki - Oulun kehittämishankkeet - Hanketietokanta - palaute@ouka.fi