Oulun kaupungin kehittämissalkut - hanketietokanta

B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force
*
 
Hankkeen nimi   B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force
Hanketyyppi   Kansainvälinen yhteistyöhanke
Salkku   SYKE Kaupunkikulttuurin kehittämisohjelma 2010-2013 
Tiivistelmä   Tekninen keskus osallistuu 15 kansainvälisen yhteistyökumppanin kanssa EU:n Interreg IV C -ohjelmaan kuuluvaan hankkeeseen B-Team - Brownfield Policy Improvement Task Force. Hankkeen pääpartnerina toimii Belfastin kaupunki Pohjois-Irlannista. Hankkeessa mukana olevat maat ovat Itävalta, Belgia, Viro, Suomi, Saksa, Irlanti, Italia, Liettua, Puola ja Iso-Britannia sekä EU:n ulkopuolisena Norja. Partnerit ovat kaupunkeja, tutkimuslaitoksia, konsulttitoimistoja ja yliopistoja. Lisäksi mukana on viisi tutkimuslaitosta ja instituutiota Puolasta, Itävallasta, Saksasta, Norjasta ja Italiasta.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja luoda EU-tasolla yhtenäisiä maankäytön ja kaavoituksen toimintamalleja teollisuusalueista maankäytöllä uudelleenkäyttöön muuttuvilla alueilla (brownfield). Alueiden uudelleenkäytöllä suoraan parannetaan ympäristöä, vähennetään ympäristön epäpuhtauksia ja terveyshaittoja sekä välillisesti mahdollistetaan monimuotoisen alkuperäisen ympäristön säilyminen, kun rakentamista voidaan ohjata muutosalueilla. Näiden alueiden kaavoitukseen ja käyttöönottoon liittyy paljon haasteita, joihin yksittäisen alueiden ja kaupunkien on vaikea löytää toimivaa ja kohtuuhintaista ratkaisua.

Hankkeen aikana järjestetään kullakin pilottipaikkakunnalla viikon mittainen asiantuntijaseminaari. Oulu järjestää ensimmäisen seminaarin syyskuussa 2010. Oulun pilottikohde on Ranta-Toppila, Länsi-Toppilan kaavarunkoalueen pohjoisosa.
Käsittelyvaihe   Päättynyt
Aloittamispvm   1.1.2010
Päättymispvm   31.3.2013
Rahoittajat  
EU:n Interreg IV C
Oulun kaupunki
13 tahoa Europan eri maissta
Toteuttajat  
Tekninen keskus
Belfastin kaupunki
12 toteuttajaa Euroopan eri maista
Yhteyshenkilöt   Projektipäällikkö: kaavoitusarkkitehti Jere Klami, jere.klami(at)ouka.fi, 044 703 2412 ja vastuullinen johtaja kaupungingeodeetti Kaija Puhakka, kaija.puhakka(at)ouka.fi, 044 7032301.
Liitteet  
B-Team -internet-sivut   Linkki  
Logot    
  OuluB-TeamInterreg IVCEU-tähtilippu
   
*
© Oulun kaupunki - Oulun kehittämishankkeet - Hanketietokanta - palaute@ouka.fi