Oulun kaupungin kehittämissalkut - hanketietokanta

Eväitä elämään
*
 
Hankkeen nimi   Eväitä elämään
Hanketyyppi   Rahoitushanke
Salkku   Työllisyyssalkku 2014-2020 
Tiivistelmä  

Hankkeen painopisteenä oli osaamisen kehittämisen tukeminen ja työmarkkinavalmiuksien parantaminen. Kohderyhmänä hankkeessa olivat kaikki alle 30-vuotiaat nuoret, joilla oli tuetun työllistymisen palvelun tarve ja joilla työttömyys oli pitkittynyt tai työttömyys uhkasi pitkittyä.

Hankkeen tavoitteina oli:

· Tarjota ammatilliseen tutkintoon johtava koulutus oppisopimuksella sellaiselle alalle, jossa työllistymisnäkymät ovat erinomaiset

· Turvata ammatilliseen koulutukseen pääsy alle 30 -vuotiaille nuorille ja/tai pitkäaikais- ja toistuvaistyöttömille sekä näin katkaista työttömyys ja luoda mahdollisuudet pysyviin työsuhteisiin oppisopimuskoulutuksen avulla.

· Ohjata ja tukea henkilöitä opiskelun sekä työjaksojen aikana.

· Tarjota työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja yhteistyössä kaupungin vammais- ja mielenterveyspalvelujen ja liikuntapalvelujen sekä vammaisjärjestöjen kanssa.

· Tarjota apua vammaisille ohjauksessa avustajatoiminnan käynnistämiseksi

· Auttaa oppisopimukseen osallistuneita työpaikan etsimisessä opiskelun päättyessä.

· Kehittää ja suunnitella työyhteisön toiminnot niin, että ne tukevat yllämainittuihin tavoitteisiin pääsyä.

Hankkeessa toteutettavat oppisopimuskoulutukset olivat kotityö- ja puhdistuspalveluiden perustutkinto, liikuntaneuvojan perustutkinto ja lähihoitajan perustutkinto. Hankkeen edetessä henkilöitä opiskeli myös osatutkintoja, jos hankkeen kesto ei enää mahdollistanut koko tutkinnon suorittamista.

Hankkeessa järjestettiin myös ”Avustamisen perusteet”- kursseja, jotka räätälöitiin henkilöille, jotka olivat kiinnostuneita toimimaan henkilökohtaisena avustajana, mutta eivät voineet tai halunneet sillä hetkellä hankkia itselleen uutta ammattitutkintoa.

Oppisopimuskoulutus kesti 2,5 vuotta. Oppisopimusopiskelijat olivat pääosan opiskeluajasta Lintulammen asukasyhdistyksessä vammaisavustamisen työtehtävissä. Työpaikka vastaa työssäoppimisen osuudesta koulutuksessa. Työpaikalla työtehtävät tukivat opiskelua. Opiskeluun sisältyi tietopuolisen 2-4 lähiopetuspäivää oppilaitoksissa. Oulun seudun ammattiopiston oppisopimusyksikkö toimi oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä ja vastasi sen toteuttamisesta lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Hankkeen toimenpiteissä oli kaiken kaikkiaan 136 henkilöä.

Käsittelyvaihe   Päättynyt
Aloittamispvm   1.8.2014
Päättymispvm   31.7.2017
Rahoittajat  
Lintulammen asukasyhdistys ry
Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimisto, työllisyyspoliittinen avustus
Oulun kaupunki
Toteuttajat  
Lintulammen asukasyhdistys ry
Yhteyshenkilöt   Lintulammen asukasyhdistys ry, projektipäällikkö Taina Vainionpää, p. 044 012 7088,
Liitteet  
Logot    
 
   
*
© Oulun kaupunki - Oulun kehittämishankkeet - Hanketietokanta - palaute@ouka.fi