Oulun kaupungin kehittämissalkut - hanketietokanta

DMR - Digital Media Runway
*
 
Hankkeen nimi   DMR - Digital Media Runway
Hanketyyppi   Oulun kaupungin hanke
Salkku   Työllisyyssalkku 2014-2020 
Tiivistelmä  

Tausta:
Oulun alueella työmarkkinoilla on pulaa ICT-alan osaajista, ja käynnissä on jo hankkeita, joissa uutta työvoimaa houkutellaan Ouluun, koska työvoimaa ei ole tarjolla muuallakaan Suomessa. Samaan aikaa alueella kärsitään rakenteellisesta työttömyydestä, sillä kaupungin työttömyysprosentti on 14,5 % (vuodenvaihteen 2017-2018 tilanne). Työvoiman ja työpaikkojen kohtaantoa tulee parantaa kaikin keinoin. Tässä työmarkkinatilanteessa on tarpeellista luoda toimintamalli, jossa erityisesti jatkuvasti lisääntyville digitaaliseen mediaan liittyville yritysaihioille tarjotaan tehokkaat startup-palvelut eli yritysidea saadaan nopeasti testattua ja kehitettyä. Toisaalta, jos yritysidea ei kanna, yritystä suunnitteleville henkilöille tarjotaan heti tehokkaita työllisyyspalveluita, jotta jatkopolku työpaikkaan olisi mahdollisimman tehokas ja henkilön osaaminen saadaan työmarkkinoiden käyttöön.

Tavoitteet ja toimenpiteet:
Hankkeen toimintamalli yhdistää keskenään erillään toimivien tahojen työn, ja tarjoaa jo olemassa olevaan toimintaan lisäarvoa. Mallissa on kaksi polkua:
1) yrityksen perustamiseen tähtäävä yrittäjyyspolku, ja mikäli se ei johda yrityksen perustamiseen tai tiimistä poistuu tekijöitä
2) työllisyyspolku eli heille tarjotaan apua urasuunnitteluun ja työpaikkoihin poluttamisessa

Hyödyt ja vaikutukset:
Tavoitteena on 5-10 uutta digitaalisiin sisältöihin tai palveluihin keskittyvää yritystä hankkeen aikana, lisäksi erilaisiin valmennuspalveluihin osallistuvia henkilöitä 100-200 vuodessa. Pitkällä aikavälillä hankkeessa syntyy uusi toimintamalli, joka tukee opiskelujen loppuvaiheessa olevaa tai opiskelut jo päättänyttä henkilöä perustamaan uuden yrityksen tai hallitsemaan henkilökohtaista työllistymispolkuaan siten, että työn saannin todennäköisyys kasvaa merkittävästi.

Kustannukset ja rahoitus:
Kokonaiskustannukset 345 279€. Rahoittajina Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (ESR) 70 % ja Oulun kaupunki 30 %.

Käsittelyvaihe   Päättynyt
Aloittamispvm   1.9.2018
Päättymispvm   31.1.2021
Rahoittajat  
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Oulun kaupunki
Toteuttajat  
Business Oulu -liikelaitos
Yhteyshenkilöt   Business Oulu –liikelaitos, työllisyyspalvelut, asiantuntija Jari Linna, p. 040 547 0619, palvelupäällikkö Saila Lehto, p. 040 182 1387, etunimi.sukunimi(at)businessoulu.com.
Liitteet  
Logot    
  OuluESRVipuvoimaa EU:ltaELY-keskus
   
*
© Oulun kaupunki - Oulun kehittämishankkeet - Hanketietokanta - palaute@ouka.fi