Kaupunginojan puistovyöhykkeen valaistuksen ideasuunnitelma
Suunnitelman laji Yleissuunnitelma
Kaupunginosat I (Pokkinen)  II (Vaara) 
Nimi Kaupunginojan puistovyöhykkeen valaistuksen ideasuunnitelma
Tunnus
Kuvaus/tavoite

Kaupunginojan varren puistovyöhyke on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöaluetta (RKY).

Puistovyöhykkeen valaistus on nykyisin epäyhtenäinen, valaistuksen taso on osittain huono ja osa valaistuksesta teknisesti vanhentunutta. Puistovyöhykkeelle on laadittu valaistussuunnitelma, jonka tavoitteena on mm. yhtenäinen ja tunnistettava ilme sekä puistojen turvallisuuden parantaminen. Puistot ovat tärkeä osa Oulun kulttuurihistoriallisesti arvokasta keskustaa ja valaistuksella halutaan tätä asiaa korostaa.

Suunnitelma-alue ulottuu suiston rannasta radan varten ja sisältää kahdeksan puistoa: Pokkisenpuisto, Madetojanpuisto, Maria Silfvanin puisto, Hallituspuisto, Snellmaninpuisto, Otto Karhin puisto, Vaaranpuisto ja Lyötynpuisto.

Suunnitelmaan sisältyy puistokäytävien valaistus, puistovyöhykkeellä olevan kuuden julkisen veistosten valaistus sekä siltojen, Kaupunginojan rantamuurien ja puiden kohdevalaistusta.

’Kaupunginojan hehku - valaistuksen ideasuunnitelma kaupunginojan puistovyöhykkeelle’ - raportissa on kuvattu suunnitelman lähtökohdat, puistovyöhykkeen nykytila, suunnitteluprosessi ja vaihtoehdot sekä ideasuunnitelman sisältö sekä toteutuskustannukset. Ideasuunnitelmassa on esitetty myös valaisinmallisto, joilla toteutus tapahtuu.

Ideasuunnitelmassa esitetyt ratkaisut tarkennetaan toteutussuunnitelmiksi. Puistovyöhykkeen valaistuksen uusiminen käynnistyy 2018 ja toteutus vaiheistetaan määrärahatilanteen mukaan useammalle vuodelle. Ensimmäisenä ja kiireellisempänä uusitaan puistokäytävien valaistus.

Yhdyshenkilöt Suunnittelupäällikkö Tapio Siikaluoma p. 044 703 2114
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
sähköposti:etunimi.sukunimi@ouka.fi
Aloittamispvm 11.1.2018
Käsittelyvaiheet
Yhdyskuntalautakunta 16.1.2018 -
Nähtävillä 26.1.2018 - 9.2.2018
Päättymispvm  
Hyväksyjä Yhdyskuntalautakunta 27.2.2018 § 114
Liitteet
Valaistuksen ideasuunnitelma   Kaupunginojan_hehku_FINAL_20171130.pdf   14 630 kt



 
*
24.4.2024 © Oulun kaupunki - Palaute