Vaahterakuja, leikkipaikka  
Ympäristösuunnitelma, Oulunsalo
 
HANKKEEN KUVAUS

Vaahterakujan leikkipaikka sijaitsee Oulunsalon kaupunginosassa, Pitkäkankaan alueella. Suunnittelualue sijaitsee puistoalueella metsän keskellä ja se rajautuu lounaisreunalta jalankulku- ja pyöräilyväylään. Suunnitelma sisältää uuden leikkipaikan sijoittamisen puistoalueelle.

Vaahterakujan leikkipaikan suunnitelma perustuu Oulun kaupungin leikkipuistojen kehittäminen 2014-2032 -suunnitelmaan (https://www.ouka.fi/documents/64417/5a450a77-0c39-421f-be1f-3fb190a93847).

Pitkäkankaalle rakennettava uusi leikkipaikka on osoitettu kehittämissuunnitelmassa alueen luoteisreunalle, jossa sen oletettiin palvelevan myös Niemenrannan alueen eteläosia. Nämä alueet eivät ole vielä rakentumassa, joten uusi Vaahterakujan leikkipaikka sijoittuu asemakaavassa esitetylle paikalle Pitkäkankaan keskiosaan, jossa se on paremmin saavutettavissa kuin kehittämissuunnitelmassa esitetty sijainti. Vaahterakujan leikkipaikka rakennetaan Tuomikujan ja Visakoivukujan välisen kivituhkapintaisen valaistun jalankulku- ja pyöräilyväylän varteen.

Vaahterakujan leikkipaikalle tulee leikkipuistojen kehittämissuunnitelman mukaisesti leikkipaikan perusleikkivälineistö ja turva-alustat. Lisäksi leikkipaikalle asennetaan valaistus, kiinteät penkit ja muut leikkipaikan varusteet. Leikkipaikalle istutetaan vaahtera ja sen ympäröivä puusto hoidetaan ja metsänpohjakasvillisuus säilytetään. Hoidettavan metsän aukkopaikkoihin istutetaan lisää mäntyjä.


Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa.
Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa.
Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona pyydä
rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi

KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
HYVÄKSYMISVAIHE
Kaupungininsinööri 3.11.2021 § 293
NÄHTÄVILLÄ
15.10.- 29.10.2021
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 5.10.2021
- Sijaintikartta ja ote asemakaavasta
- Ympäristösuunnitelma
 
YHDYSHENKILÖT
Suunnitteluhortonomi Anne Määttä p. 044 703 2970
Ympäristörakentamispäällikkö Merja Kaikkonen p. 044 703 2128
Oulun Infra ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi
 
7.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute