Kembaana 2. vaihe, katu- ja ympäristösuunnitelmat sekä liikenteenohjaus  
Katusuunnitelma
 
HANKKEEN KUVAUS


Kembaanan 2.vaiheessa jalankulun ja pyöräilyn laatukäytävää jatketaan Poikkimaantieltä Lentokentäntielle. Hanke toteutetaan yhteishankkeena Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa. Hanke sisältää sekä valtion maantieverkolla olevia osuuksia että kaupungin katuverkolla olevan osuuden. Kaupungin katuverkolla oleva osuus (Vesalantie) lähetetään hyväksymiskäsittelyyn ja julkisesti nähtäville. Maantieverkon osalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatinut tiesuunnitelman ”Maantien 847 jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä Äimärautio-Rantavainio”. Tiesuunnitelma kattaa koko Kembaanan 2-vaiheen Poikkimaantieltä Lentokentäntielle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa laatimansa tiesuunnitelman vastaavasti julkisesti nähtäville oman prosessinsa mukaisesti. Kembaanan 2.vaiheen suunnittelu on toteutettu MALPE-hankkeena yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Nyt nähtäville asetettavan katusuunnitelman suunnittelualue (Vesalantie) sijaitsee Kiviniemen kaupunginosassa ja suunnittelualueella on voimassa oleva asemakaava.

Suunnitelma perustuu Baanaverkkosuunnitelma 2030:en sekä Kembaanasta aiemmin laadittuun yleissuunnitelmaan.

Suunnitelman mukaan Vesalantie muutetaan pyöräkaduksi ja pyöräkadun länsipuoli muuttuu jalkakäytäväksi. Vesalantie on päättyvä katuosuus eikä läpikulkuliikennettä ole. Jalkakäytävän kunnossapitovastuu säilyy kaupungilla.

Kembaanan 2.vaiheen rakentamisen myötä toteutettavien peruskorjaustoimenpiteiden yhteydessä suunnittelualueella saneerataan myös vesihuolto-, kaukolämpö-, sähkö- ja tietoliikenneverkkoja ja -laitteita.

Katusuunnitelman mukaiset työt on tarkoitus toteuttaa aikaisintaan v. 2024.

Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa.
Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi



Yllämainittu suunnitelma on julkisesti nähtävillä 1.-19.4.2022.

Muistutukset suunnitelmasta on toimitettava kirjallisesti yhdyskuntalautakunnalle 19.4.2022 klo 15.30 mennessä osoitteella Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@ouka.fi

Muistutuksessa tulee ilmoittaa asianumero OUKA/3535/2022.


KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
NÄHTÄVILLÄ
1.-19.4.2022
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 22.3.2022
- Katusuunnitelmaselostus
- Katu- ja ympäristösuunnitelma sekä liikenteenohjaus
 
YHDYSHENKILÖT
Liikenneinsinööri Harri Vaarala, p. 044 703 2108
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi
 
7.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute