Sammaloja, jalankulku- ja pyöräväylä sekä hiihtoyhteys Kiiminkipuisto - Honkimaa  
Katusuunnitelma, Kiiminki
 
HANKKEEN KUVAUS


Suunnittelualue sijoittuu Kiiminkiin Viitantien länsipuolelle. Suunnittelualue sisältää Viitantieltä Sammalojalle johtavan Sammalojan jalankulku- ja pyöräväylän alkuosan sekä hiihtoreitin välillä Kiiminkipuisto-Honkimaa.

Uusi hiihtoyhteys rakennetaan yhdistämään uuden Kiiminkipuistoon tulevan hiihtoladun Honkimaan olemassa oleviin hiihtolatuihin. Hiihtoreitin kokonaispituus on noin 1,3 km ja se sijoittuu pääosin rakentamattomalle alueelle, nykyisen asutuksen välittömään läheisyyteen. Viitantien jälkeen uusi hiihtoreitti jatkaa nykyisen jalankulku- ja pyörätien laidalla lähes Sammalojan laitaan asti. Tämän vuoksi nykyistä jkpp-väylää on linjattava uudelleen lähemmäs AKR-tontin rajaa noin 80 m matkalla. Jkpp-väylän jälkeen hiihtoreitti kulkee rakentamattomalla alueella nykyisiä polkuja, aukkoja ja ojan laitoja pitkin Honkimaan nykyisiin hiihtolatuihin asti. Nykyisiä frisbeegolf väyliä linjataan uudelleen hiihtoreitin toteuttamisen yhteydessä. Hiihtoreitille rakennetaan yksi virallinen yhteys Sammalojantieltä.

Jalankulku- ja pyöräväylän päällysteenä käytetään asfalttia. Hiihtoreitin päällysteenä käytetään kivituhkaa.

Sammalojan jalankulku- ja pyöräväylän ja hiihtoreitin rakentaminen on tarkoitus toteuttaa Kiiminkipuiston rakentamisen yhteydessä vuosina 2022 ja 2023. Hiihtoreitin rakentamisesta vastaa liikuntapalvelut

Lisätietoja saat hankkeesta alla olevista liitteistä.


Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi

Yllämainittu suunnitelma on julkisesti nähtävillä 20.5.-3.6.2022.

Muistutukset suunnitelmasta on toimitettava kirjallisesti yhdyskuntalautakunnalle 3.6.2022 klo 15.30 mennessä osoitteella Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@ouka.fi

Muistutuksessa tulee ilmoittaa asianumero OUKA/4665/2022.

KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
NÄHTÄVILLÄ
20.5.-3.6.2022
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 10.5.2022 § 290
- Katusuunnitelmaselostus
- Katusuunnitelmakartta
- Asemakaavaote
- Osayleiskaavaote
- Opaskartta
 
YHDYSHENKILÖT

Projektipäällikkö Mikko Ukkola, puh. 040 557 0891
Ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival, puh. 044 703 8150
Suunnittelupäällikkö Sami Hietakangas, puh. 044 703 2111

Oulun kaupunki
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi
 
5.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute