Hietasaari, Holstinsalmenpolun alikulku ja Nallibaana, katu-, ympäristö- ja liikennesuunnitelmat  
Katusuunnitelma, Hietasaari
 
HANKKEEN KUVAUS



Kadut ja liikenne -yksikkö lähettää hyväksymiskäsittelyyn 13.4.2022 lainvoiman saaneeseen Hietasaaren kaupunginosa kortteli 1 sekä puisto-, lähivirkistys-, vesi- ja katualueet (Lehtokylä) koskeva asemakaavan muutokseen (564-2522) perustuvat Holstinsalmenpolun alikulun ja Nallibaanan katu- ja ympäristösuunnitelmat.

Suunnitelman mukaan Hietasaarentien ja Holstinsalmentien liittymä parannetaan kiertoliittymäksi ja Holstinsalmenpolulle tulee alikulkukäytävä Hietasaarentien ali. Holstinsalmenpolku parannetaan baanatyyppiseksi jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Väylien valaistus uusitaan.

Alueen vesihuollon, sähkönjakelun, kaukolämmön sekä tietoliikenteen varusteita saneerataan ja laajennetaan.

Suunnitelma liittyy pohjoisosassa erillisenä suunnitelmana toteutettavaan Vaakunakylän ja Lehtokylän alueiden katujen, ympäristön ja vesihuollon rakentamiseen. Lännessä suunnitelma liittyy Holstinsalmentien erilliseen suunnitelmaan.

Alikulkujärjestelyissä on varauduttu mahdollisesti myöhemmin erillisen suunnitelman mukaan toteutettavaan Hietasaarentien länsipuolelle toteutettavaan jalankulku- ja pyöräilyväylään (Hevosbaanaan).


Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi

KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
HYVÄKSYMISVAIHE
Kaupungininsinööri 12.7.2022 § 181
NÄHTÄVILLÄ
17.6. - 1.7.2022
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 7.6.2022 § 366
- Katusuunnitelmaselostus
- Yleiskartta
- Katu- ja ympäristösuunnitelma
- Liikenteenohjaussuunnitelma
- Alikulun yleispiirustus
 
YHDYSHENKILÖT

Arttu Väänänen
Projekti-insinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2125
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
 
8.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute