Ouluntullintien alikulkukäytävän katu- ja ympäristösuunnitelmat, Metsokangas  
Katusuunnitelma, Metsokangas
 
HANKKEEN KUVAUS

Kadut ja liikenne yksikkö lähettää hyväksymiskäsittelyyn Ouluntullintien alikulkukäytävän sekä siihen liittyvien väylien katu- ja ympäristösuunnitelmat. Suunnittelualueen rajaus perustuu voimassa olevaan asemakaavaan Kempeleen kunnan kanssa neuvoteltujen ja suunniteltujen tarpeiden mukaisesti.

Ouluntullintielle esitetään rakennettavaksi alikulkukäytävä, ramppiyhteys Kempeleen Zeniitin alueelle sekä siihen liittyvät jalankulku- ja pyöräilyväylät. Rakennettava alikulkukäytävä yhdistää Oulun ja Kempeleen jalankulku- ja pyöräilyväylät turvallisesti. Olemassa oleva tasoylitys Ouluntullintieltä poistetaan.

Alueen asemakaava (564-1930) on vahvistettu 30.3.2007. Katusuunnittelu on käynnistynyt elokuussa 2021. Suunnitelma on asemakaavan mukainen seuraavia poikkeamia lukuun ottamatta.

Alikulun sijainti on noin 50 metriä lähempänä moottoritietä, sekä Kempeleen puolelle kääntyvä ramppi on noin 60 metriä kauempana moottoritiestä kuin asemakaavassa esitetty sijainti. Asemakaavan mukaista jalankulku- ja pyöräilyväylän tasoylitystä ramppialueella ei toteuteta liikenneturvallisuuden vuoksi. Kaavasta poikkeamat ovat vähäisiä ja muutokset on tehty liikenneturvallisuutta parantaviksi.

Kempeleen kunta on asettanut nähtäville sekä hyväksyttää Kempeleen kunnan puolella olevat suunnitelmat omassa päätöksenteossaan. Kempeleen kunnan ja Oulun kaupungin välisen sopimuksen mukaan Kempeleen kunta toteuttaa kustannuksellaan Oulun kaupungin puolella olevan alikulkukäytävän ja osin siihen liittyvät väylät.


Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi


KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
HYVÄKSYMISVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 23.5.2023 § 278
NÄHTÄVILLÄ
24.2. - 10.3.2023
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 21.2.2023 § 84
- Asiakirjaluettelo
- Katusuunnitelmaselostus
- Katu- ja ympäristösuunnitelma
- Pääpiirustus
 
YHDYSHENKILÖT

Pekka Turunen
Projekti-insinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2120
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
 
6.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute