Haabaana  
Yleissuunnitelma, VI (Myllytulli), Intiö, Peltola, Oulunsuu, Värttö, Parkkisenkangas, Myllyoja, Haapalehto, Korvensuora
 
HANKKEEN KUVAUS



YLEISÖTILAISUUS


Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on suunnittelemassa Haabaanan rakentamista. Haabaanasta laaditaan parhaillaan yleissuunnitelma, jota esitellään yleisötilaisuudessa. Suunnitelman laatiminen on käynnistetty keväällä 2023 ja suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2023. Suunnitelma on luonnosvaiheessa eli nyt on oikea hetki vaikuttaa suunnitteluratkaisuihin. Yleissuunnitelman pohjalta tullaan laatimaan vaiheittain yleissuunnitelma-alueelle katu- ja rakennussuunnitelmat. Rakentamisen aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Haabaana parantaa erityisesti Oulunsuun, Myllyojan ja Korvensuoran suuralueiden pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita. Yleissuunnitelman suunnittelualue on jaettu kolmeen osioon, jotka yleissuunnitellaan yhdellä kertaa mutta toteuttaa omina kokonaisuuksinaan.

Ensimmäinen osa käsittää baanan suunnittelun Kasarmintien pohjoispuolelle välille Kosteperänkatu – Erkkolansilta. Osa kaksi sijoittuu Parkkisenkankaantien itäpuolelle välille Erkkolansilta – Hiukkavaaranpolku. Kolmas osio sijoittuu Oulunsuuntien varteen välille Erkkolansilta – Kajaanintie. Haabaana on osa yhdyskuntalautakunnan hyväksymän Baanaverkkosuunnitelma 2030:n mukaista pyörätieverkkoa.


Hankkeen yleisötilaisuus järjestetään torstaina 31.8.2023 klo 17.00-18.30 Oulun kaupungin Ympäristötalolla kahvio Leetassa (Solistinkatu 2, 90140 Oulu). Tilaisuudessa esitellään suunnitelmaluonnos ja sen lähtökohdat ja vaikutukset. Lisäksi aikaa varataan kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.


Suunnitelma käy seuraavissa kaupunginosissa:

- 6 Myllytulli, 11 Intiö, 23 Värttö, 18 Peltola, 22 Oulunsuu, 69 Myllyoja, 68 Parkkisenkangas (sivuaa ei kulje tätä kautta), 72 Haapalehto ja 86 Korvensuora.

Lisätietoja
- Haabaanan sijaintikartta
- Yleisötilaisuuden esittelymateriaali
- Yleissuunnitelmakartta 1
- Yleissuunnitelmakartta 2
- Yleissuunnitelmakartta 3
- Yleissuunnitelmakartta 4
 
YHDYSHENKILÖT

Minna Koukkula
Liikenneinsinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2113
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2

Harri Vaarala
Liikenneinsinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2108
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
 
3.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute