Esikatselu
Hietasaari, Vaakunakylän ja Lehtokylän katu- ja ympäristösuunnitelmat sekä liikenteenohjaus  
Katusuunnitelma, Hietasaari
 
HANKKEEN KUVAUS

Suunnittelukohteet sijaitsevat Hietasaaren (55) kaupunginosassa sijoittuen Hietasaarentien ja Hartaanselän väliselle alueelle. Suunnittelualue rajautuu etelästä Raakkulanpuistoon. Suunnittelualueelle on laadittu Vaakunakylän asemakaava (564-2525) ja Lehtokylän asemakaava (564-2522). Kaavat on hyväksytty Oulun kaupunginvaltuustossa ja niistä on valitusaika 11.4.2022 saakka. Alueen maarakentamisen arvioitu aloitusajankohta on marraskuu 2022.



Suunnitelman sisältö on pääpiirteissään seuraavanlainen:

Suunnitelman mukaan rakennetaan asemakaavan mukaiset uudet kadut, jalankulku- ja pyöräilyväylät, aukio, venesatama, venetelaranta, silta, meluseiniä, leikkipaikka ja puisto.
Lisäksi Hietasaarentien ja Pitkänmöljäntien liittymä muutetaan kiertoliittymäksi sekä uusi Lehtokylään johtava liittymä toteutetaan kanavoituna. Hietasaarentielle rakennetaan uusia pysäkkejä ja nykyisiä jalankulku- ja pyöräilyväyliä parannetaan.

Nykyiset venesataman ja vauhtipuiston järjestelyt puretaan kulkuyhteyksineen. Toppilan Möljän käytössä olleet katualueet otetaan katurakentamiseen ja katualueella nykyisin olevat rakenteet puretaan. Samalla alueen vesihuollon, sähkönjakelun, kaukolämmön sekä tietoliikenteen varusteita saneerataan ja laajennetaan.

Hartaansiltaa koskee erillinen suunnitelma, joka sisältää siltaan liittyvän ympäristösuunnitelman. Tässä katusuunnitelmassa on huomioitu erillisen suunniteltavien kelluvien asuntojen kulkusiltojen sijoittelu.

Katusuunnitelmassa Hietasaarentien ja Raakkulanpolun kulmaukseen on varattu oleskelutila, jonka suunnitteluun osallistetaan nuoria.

Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi


KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
HYVÄKSYMISVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 7.6.2022 § 370
NÄHTÄVILLÄ
22.4. - 6.5.2022
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 12.4.2022 § 249
- Katusuunnitelmaselostus
- Yleiskartta
- Vaakunakylä, katu- ja ympäristösuunnitelma
- Lehtokylä, katu- ja ympäristösuunnitelma
- Liikenteenohjaussuunnitelma
- Raakkulan leikkipuisto
- Holstinpuron kevyen liikenteen silta
- Vaakunakylän meluaidat 1
- Vaakunakylän meluaidat 2
- Hartaansillan ympäristön yleissuunnitelma, Vaakunakylän puoli
 
YHDYSHENKILÖT
Tekninen asiantuntija Pertti Wirkkala, p. 040 182 1272
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi
 
28.3.2024 © Oulun kaupunki - Palaute