Kaijonpolun katu- ja ympäristösuunnitelma  
Katusuunnitelma, Kaijonharju
 
HANKKEEN KUVAUS

Suunnittelukohde sijaitsee Kaijonharjun (80) kaupunginosassa Kivisillantiestä lähtevän Kaijonpolun eteläpuolella. Alueen voimassa oleva asemakaava on 564-1142 (tullut voimaan 16.9.1988). Suunnittelualue rajoittuu kadun pohjoispuolella nykyiseen Kaijonpolkuun, itäpuolella kiinteistörajaan ja puistoalueeseen, länsipuolella kiinteistörajaan ja eteläpuolella Kaijonpuistoon.

Nykyistä Kaijonpolkua käytetään kulkuyhteytenä kiinteistöille ja Kaijonpuistoon, eikä sillä ole erillistä kevyenliikenteenväylää. Katuvalaistus sijaitsee kadun länsipuolella, katu on asfalttipintainen ja viherkaistoilla on nurmetusta ja havupuita. Katualueella on hulevesiviemäröinnin runkolinja ja kaksi pintavesien kuivatuskaivoa, vesi- ja viemäriputkia sekä sähkö- ja tietoliikennekaapeleita jakamoineen. Puistoalueilla on lehti- ja havupuita.


Suunnitelman mukaan Kaijonpolkua jatketaan noin 60 m Kaijonpuiston suuntaan, ajoradan säilyessä nykyisellä paikallaan. Nykyisen Kaijonpolun päässä oleva levennysalue poistetaan ja uusi kadun jatko liitetään siihen. Kadun päähän rakennetaan kääntöpaikka. Pysäköinti Kaijonpolulla kielletään pysäköintikieltoaluemerkillä.

Nykyiset Kaijonpolun tonttiliittymät säilyvät ennallaan.

Katualueelta ja luiskien sisäpuolelta poistetaan puita, viherkaistat nurmetetaan ja ajorata toteutetaan asfalttipäällysteisenä. Katualueella tulee säilymään nykyisellä paikallaan tietoliikenne- ja sähköverkon maanpäällisiä rakennelmia ja laitteita kuten jakamokaappi. Puistoalueen läpi kulkevan maanalaisen sähköverkon kaapelointia siirretään. Uusi katuvalaistus toteutetaan LED-valaisimin.

Kohteen kunnossapitovastuun osalta suunnitelmassa ei esitetä muutoksia nykytilanteeseen. Tavoitteena on toteuttaa rakentaminen määrärahojen puitteissa vuoden 2023 aikana.

Tarkempia tietoja suunnitelmasta saat ohessa olevasta katusuunnitelmaselostuksesta.


Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi


KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
HYVÄKSYMISVAIHE
Kaupungininsinööri 21.6.2023 § 148
NÄHTÄVILLÄ
28.4.-12.5.2023
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 18.4.2023 § 220
- Katusuunnitelmaselostus
- Katusuunnitelmakartta
 
YHDYSHENKILÖT

Marjo Honkamaa-Eskola
Projekti-insinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2605
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2

Tapio Onkamo
Projekti-insinööri, kadut ja liikenne
p. 050 388 6840
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2
 
3.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute