Nallibaanan katu- ja rakennussuunnittelu  
Katusuunnitelma, I (Pokkinen), Pikisaari, Hietasaari
 
HANKKEEN KUVAUS

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on käynnistänyt Nallibaanan katu- ja rakennussuunnittelun. Suunnittelualueeseen kuuluu nykyisen jalankulku- ja pyöräilyväylän parantaminen baanaväyläksi välillä Hietasaari (Korkeasaaren sillan länsipää) – Vänmanninsaari (Pikisaaren sillan itäpää). Pikisaarentiellä nykyinen katu muutetaan pyöräkaduksi. Työ tehdään pääosin pintaustöinä, jolloin päällysteet, kiveykset ja katuympäristö uusitaan.

Suunnittelualueelle laaditaan katu- ja rakennussuunnitelmat, joihin sisältyy katurakenteiden, kiveysten, reunakivien ja katuviheralueiden uusiminen sekä katuvalaistuksen rakentaminen. Katualueet tullaan käsittelemään kokonaan ja katualeen istutukset tarkastetaan. Vesihuollon osalta tarkistetaan kuivatusrakenteiden liittyminen hulevesiverkostoon, sekä jätevesiviemäri- ja vesijohtoverkoston laajennustarve tulevan maankäytön takia, verkostoa ei lähtökohtaisesti saneerata. Laiteomistajat, esimerkiksi kaukolämpö-, sähkönjakelu- ja teleoperaattorit, täydentävät tarvittaessa verkostojaan.

Nallibaanan suunnittelutyö aloitettiin lokakuussa 2022. Rakennussuunnitelmat valmistuvat arviolta lokakuussa 2023. Mikäli hanke saa rahoituksen, rakentaminen on mahdollista aloittaa vuonna 2024. Suunnitelmaluonnoksia esiteltiin avoimessa yleisötilaisuudessa 17.4.2023 Ympäristötalolla (Solistinkatu 2). Kiitos osallistumisestasi.


Yllämainittu suunnitelma on julkisesti nähtävillä 22.9. - 6.10.2023.

Muistutukset suunnitelmasta on toimitettava kirjallisesti yhdyskuntalautakunnalle 6.10.2023 klo 15.30 mennessä osoitteella Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@ouka.fi
Muistutuksessa tulee ilmoittaa asianumero OUKA/7983/2023.



Projektikortilla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta:
katusuunnitelmat@ouka.fi

KÄSITTELYVAIHE
Ehdotusvaihe Nähtävillä Hyväksymisvaihe
NÄHTÄVILLÄ
22.9. - 6.10.2023
EHDOTUSVAIHE
Yhdyskuntalautakunta 12.9.2023 § 414
- Katusuunnitelmaselostus
- Katusuunnitelmapiirros
- Liikenteenohjaussuunnitelma
LUONNOSVAIHE, yleisötilaisuus 17.4.2023
- Osallistumis- ja arviointisuunnitelma
- Tilaisuuden esittelymateriaali
- Suunnitelmakartat ja poikkileikkaukset
- Pituusleikkaukset
- Ympäristön periaateratkaisut
 
YHDYSHENKILÖT

Harri Vaarala
Liikenneinsinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2108
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu 2

Arttu Väänänen
Projekti-insinööri, kadut ja liikenne
p. 044 703 2125
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Solistinkatu
 
6.5.2024 © Oulun kaupunki - Palaute